Rozwiąż równanie:
\(\displaystyle{ \frac{4x-2}{3-2x} = \frac{1}{2}}\)
Rozłóż na czynniki wielomian:
a)
\(\displaystyle{ W(x) = x^{3} - 2x^{2} + 2x - 4}\)
b)
\(\displaystyle{ W(x) = 2x^{3} + x^{2} - 8x - 4}\)
jestem laikiem w dziedzinie.
Roziwąż Równanie oraz rozłóż na czynniki wielomian
-
- Moderator
- Posty: 2828
- Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Seattle, WA
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 356 razy
Roziwąż Równanie oraz rozłóż na czynniki wielomian
1. Przemnóż na krzyż
a) wyłącz \(\displaystyle{ x^2}\) i \(\displaystyle{ 2x}\)
b) wyłącz z pierwszego i trzeciego wyrazu \(\displaystyle{ 2x}\)
a) wyłącz \(\displaystyle{ x^2}\) i \(\displaystyle{ 2x}\)
b) wyłącz z pierwszego i trzeciego wyrazu \(\displaystyle{ 2x}\)