Rozwiąż równanie

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
pilka17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 6 gru 2006, o 15:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 5 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: pilka17 »

kto rozwiaze mi te równanie
\(\displaystyle{ 2x^3=4x^2}\)
prosze o pomoc moje gg 4214082

Przeniosłem, poprawiłem zapis, temat, zapoznaj się z regulaminem, LaTeXem. Lorek
Ostatnio zmieniony 20 paź 2007, o 16:55 przez pilka17, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Lorek »

Chętnych nie ma to sam zrobię
\(\displaystyle{ 2x^3=4x^2\\2x^3-4x^2=0\\2x^2(x-2)=0\\x=0\:\vee\:x=2}\)
pilka17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 6 gru 2006, o 15:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 5 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: pilka17 »

dzieki
ODPOWIEDZ