ROZKŁAD WIELOMIANU NA CZYNNIKI
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 16 sty 2011, o 19:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wrocław
ROZKŁAD WIELOMIANU NA CZYNNIKI
\(\displaystyle{ \frac{1}{x-3} \cdot \left( 4x+10\right) \cdot \left( 4x-1\right) =0}\)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2011, o 19:42 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- aga.gmail
- Użytkownik
- Posty: 82
- Rejestracja: 13 cze 2010, o 15:47
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 1 raz
ROZKŁAD WIELOMIANU NA CZYNNIKI
\(\displaystyle{ \frac{1}{x-3} \cdot 4(x+ \frac{10}{4}) \cdot 4(x- \frac{1}{4})=0| \cdot (x-3)}\)
\(\displaystyle{ (x+ \frac{5}{2}) \cdot (x- \frac{1}{4})=0}\)
\(\displaystyle{ (x+ \frac{5}{2}) \cdot (x- \frac{1}{4})=0}\)