Rozłóż wielomian na czynniki nierozkładalne.

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
CullenTeam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 14 wrz 2010, o 19:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Earth>Europe>Poland>Lubelskie
Podziękował: 7 razy

Rozłóż wielomian na czynniki nierozkładalne.

Post autor: CullenTeam »

\(\displaystyle{ P(x) = 0,5x^{3}-2,5x^{2}+3x}\)
\(\displaystyle{ P(x) = 5 \pi x ^{4} - 10 \pi x ^{3} - 15 \pi x ^{2}}\)
\(\displaystyle{ P(x) = 0,2x ^{5} + 0,6x ^{4} - 2x ^{3}}\)
\(\displaystyle{ P(x) = -x ^{3} + 3x ^{2} - 2x}\)
Awatar użytkownika
akw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 479
Rejestracja: 24 lis 2010, o 20:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: W.
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 57 razy

Rozłóż wielomian na czynniki nierozkładalne.

Post autor: akw »

1) x przed nawias i delta
2) \(\displaystyle{ x^2 \pi}\) przed nawias i delta
...
CullenTeam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 14 wrz 2010, o 19:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Earth>Europe>Poland>Lubelskie
Podziękował: 7 razy

Rozłóż wielomian na czynniki nierozkładalne.

Post autor: CullenTeam »

A jak obliczyć ten 3 i 4?
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

Rozłóż wielomian na czynniki nierozkładalne.

Post autor: ares41 »

3)
\(\displaystyle{ x^3}\) przed nawias i delta.
4)
\(\displaystyle{ -x}\)przed nawias i delta.
ODPOWIEDZ