Wyznacz resztę z dzielenia wielomianu \(\displaystyle{ W(x) = x^{2006} +1}\) przez wielomian \(\displaystyle{ D(x) = x^{3}-x}\)
Proszę o przedstawienie drogi rozumowania.
Reszta z dzielenia wielomianu [MZM2006]
- Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Reszta z dzielenia wielomianu [MZM2006]
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21513
Tu jest prawie to samo - wielomian inny, ale sposób postępowania identyczny.
Tu jest prawie to samo - wielomian inny, ale sposób postępowania identyczny.