Nie wykonując dzielenia wyznacz resztę z dzielenia wielomianu \(\displaystyle{ W(x)=x^{7}+1}\) przez wielomian \(\displaystyle{ W_{1}(x)=(x^{2}-4)(x-1)}\)
jeśli ktoś potrafi mi wytłumaczyć i pokazać jak zrobić to zadanie bede bardzo wdzięczny.
Zadanie z wielomianów
-
- Użytkownik
- Posty: 57
- Rejestracja: 15 lis 2006, o 17:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 10 razy
- Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Zadanie z wielomianów
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=22675 -tu masz podobne zadanie
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=22423 i tu
[url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=22035]http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=22035[/url] i tu
[url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21513]http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21513[/url] i tu
[url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21442]http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21442[/url] i jeszcze tu (a to nie wszystko )
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=22423 i tu
[url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=22035]http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=22035[/url] i tu
[url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21513]http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21513[/url] i tu
[url=http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21442]http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=21442[/url] i jeszcze tu (a to nie wszystko )