Wielomianowy układ równań.

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Shusheiri
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 19 lis 2009, o 21:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 2 razy

Wielomianowy układ równań.

Post autor: Shusheiri »

Para \(\displaystyle{ (Xm,Ym)}\) jest rozwiązaniem oznaczonego układu równań \(\displaystyle{ \begin{cases} x-my=1\\ mx-y=2 \end{cases}}\)
Podaj dziedzine funkcji \(\displaystyle{ f(m)= \frac{xm}{ym}}\) i naszkicuj wykres.
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3044
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

Wielomianowy układ równań.

Post autor: bakala12 »

Metodą wyznaczników wyznacz x i y w zależności od m
ODPOWIEDZ