Dwa wielomiany.Reszty z dzielenia.
-
- Użytkownik
- Posty: 213
- Rejestracja: 31 sty 2010, o 17:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: w-wa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 1 raz
Dwa wielomiany.Reszty z dzielenia.
Reszty z dzielenia wielomianu \(\displaystyle{ W(x)}\) przez\(\displaystyle{ (x-1)}\),\(\displaystyle{ (x+1)}\),\(\displaystyle{ (x+2)}\) są odpowiednio równe 1 ,-1,3.Znajdź resztę z dzielenia tego wielomianu przez wielomian \(\displaystyle{ P(x)=(x-1)(x+1)(x+2)}\).Proszę o drobną wskazówke.
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 24 lis 2010, o 11:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wieś
- Pomógł: 2 razy
Dwa wielomiany.Reszty z dzielenia.
\(\displaystyle{ W(x)=(x-1)(x+1)(x+2) \cdot Q(x)+ax ^{2}+bx+c
\begin{cases} W(1)= 1 \\ W(-1)=-1 \\ W(-2)= 3\end {cases}}\)
\begin{cases} W(1)= 1 \\ W(-1)=-1 \\ W(-2)= 3\end {cases}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 2372
- Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 245 razy
Dwa wielomiany.Reszty z dzielenia.
Zadanie z próbnej rozszerzonej operonu 2010.
Jest temat poświęcony temu arkuszowi: 222778.htm
Ale jak chcesz drobną wskazówkę, to:
Skorzystaj z rozszerzonego tw. Bezouta.
Jest temat poświęcony temu arkuszowi: 222778.htm
Ale jak chcesz drobną wskazówkę, to:
Skorzystaj z rozszerzonego tw. Bezouta.