\(\displaystyle{ \frac{a}{ax-bx}}\) i \(\displaystyle{ \frac{b}{ay-by}}\) to?
A) \(\displaystyle{ xy(a-b)}\)
B) \(\displaystyle{ abxy}\)
C) \(\displaystyle{ (a-b)(x+y)}\)
D) \(\displaystyle{ (a-b)(x-y)}\)
Wspólny mianownik dla wyrażeń...
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 6 lis 2010, o 17:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
Wspólny mianownik dla wyrażeń...
Ostatnio zmieniony 27 lis 2010, o 21:02 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 24 lis 2010, o 11:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wieś
- Pomógł: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 6 lis 2010, o 17:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 24 lis 2010, o 11:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wieś
- Pomógł: 2 razy
Wspólny mianownik dla wyrażeń...
\(\displaystyle{ \frac{a}{ax-bx}=\frac{a}{x(a-b)}}\)
\(\displaystyle{ \frac{b}{ay-by}=\frac{b}{y(a-b)}}\)
\(\displaystyle{ \frac{b}{ay-by}=\frac{b}{y(a-b)}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 6 lis 2010, o 17:50
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa