Pierwsiatki rozwiazanie

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Black Thomi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 lis 2010, o 16:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Inowroclaw

Pierwsiatki rozwiazanie

Post autor: Black Thomi »

Może mi ktoś pomóc w wyliczeniu zadania z matematyki przy okazji rozpisujac co gdzie i jak

a) \(\displaystyle{ 3\sqrt{8}}\) +\(\displaystyle{ \sqrt{2}}\) -\(\displaystyle{ 4\sqrt{50}}\)
b) \(\displaystyle{ 2\sqrt[3]{128}}\) - \(\displaystyle{ \sqrt[3]{16}}\)

no właśnie w tym problem ze troche nie bardzo umiem
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, o 16:34 przez Black Thomi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cosinus90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5030
Rejestracja: 18 cze 2010, o 18:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 777 razy

Pierwsiatki rozwiazanie

Post autor: cosinus90 »

Wyłącz liczby spod pierwiastków tak, aby wszędzie pozostały dwójki pod pierwiastkami.
ODPOWIEDZ