równania i nierówności z wartością bezwzględna - 7 zadań

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
matsto15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 18 paź 2009, o 22:35
Płeć: Mężczyzna

równania i nierówności z wartością bezwzględna - 7 zadań

Post autor: matsto15 »

Witam,
Mam kilka zadanek z równości i nierówności z wartością bezwzględna. Nie wiem czy dobrze je rozumuję, więc proszę o rozwiązanie ich
\(\displaystyle{ 1)\ \left| x^{3} - 1\right| + x+ 1 \ge 0\\
2)\ (x + 2) ^{4} \cdot ( x^{2} +1) ^{2} < 0\\
3)\ \left| x^{3} - 8 \right| = x^{2} +2x +4\\
4)\ \left| x^{3} - 3x \right| \ge 2\\
5)\ \left| x^{3} - x \right| \le 3x\\
6)\ \left| x^{3} + x +1 \right| = 1\\
7)\ x^{3} + \left| x^{2} - 2x\right| = 0}\)



Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 1 sie 2016, o 02:31 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

równania i nierówności z wartością bezwzględna - 7 zadań

Post autor: anna_ »

Pokaż swoje rozumowanie, to sprawdzę czy jest dobre.
ODPOWIEDZ