wyznaczyć zbiory

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
katrina3009
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 21 lip 2009, o 15:23
Płeć: Kobieta

wyznaczyć zbiory

Post autor: katrina3009 »

\(\displaystyle{ A= {m: m*2 ^{x} + (m+3)*2 ^{-x} = 4}\) - ma dokładnie jedno miejsce zerowe
\(\displaystyle{ B= {m:y= (1-m ^{2})x ^{2} + 2(1-m)x-2}\) - nie ma miejsc zerowych

nie chciałam umieszac tego zadania z iloczyni kartezjańskim bo praktycznie temat tego zadania sie teo tyczy ale bardziej chodzi mi własnie o wyjaśnienie jak sie zabrać do wyznaczenia tych zbiorów. Jak rozumieć -- m:y?? i powinnam wyznaczyć m czy x czy y?? Prosze o pomoc:P
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

wyznaczyć zbiory

Post autor: piasek101 »

Podano (prawdopodobnie) co jest niewiadomą a co parametrem.
Czy tam był taki zapis - mozliwe ale nie jest to pewne.
Pomiń ,,m:".

Co do zadań to dzisiaj coś na ten temat pisałem.
[edit] Jakieś ,,podobne" te zadania :
219194.htm
ODPOWIEDZ