Sprawdzenie postaci iloczynowej

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Rafał1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 90
Rejestracja: 20 gru 2007, o 18:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 5 razy

Sprawdzenie postaci iloczynowej

Post autor: Rafał1993 »

Mógłby ktoś sprawdzić, czy dobrze policzyłem:

\(\displaystyle{ 4(x ^{3}-2x-1 )=0}\)
\(\displaystyle{ 4(x+1)(x- \frac{1- \sqrt{5} }{2} )( x-\frac{1+ \sqrt{5} }{2} )}\)
Awatar użytkownika
Vax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2913
Rejestracja: 27 kwie 2010, o 22:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biała Podlaska / Warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 612 razy

Sprawdzenie postaci iloczynowej

Post autor: Vax »

Dobrze

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ