Wyznacz współczynnik a,b wielomianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
zozol1134
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 29 paź 2010, o 19:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Brzeg

Wyznacz współczynnik a,b wielomianu

Post autor: zozol1134 »

\(\displaystyle{ W(x)=-3x ^{3} +ax ^{2} +bx+2}\) i \(\displaystyle{ W(-1)=4, W(2)=20}\)

Pomożecie
Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, o 12:27 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj między tagami [latex] i [/latex].
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Wyznacz współczynnik a,b wielomianu

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ \begin{cases} a - b + 5=4 \\ 4a + 2b - 22=20 \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ