Witam mam problem o jaki wektor przesunąć funkcję
\(\displaystyle{ f _{(x)} = \frac{2x-2}{x-2}}\)
Przesunięcie o wektor
-
- Użytkownik
- Posty: 212
- Rejestracja: 29 sty 2008, o 12:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 24 razy
Przesunięcie o wektor
sory źle napisałem chodzi mi o poszczególne etapy powstawania takiego wzoru
np. żeby powstało \(\displaystyle{ \frac{4}{x-2}+3}\) muszą być następujące kroki \(\displaystyle{ y= \frac{4}{x} \Rightarrow y=\frac{4}{x-2}+3}\) wektor to \(\displaystyle{ [2,3]}\)
edit: Dzięki za odpowiedź i liczne zainteresowanie - to ironia oczywiście. Inny serwis pomógł szybciej chodź zapytanie dałem 2h później.
pzdr dla kiedyś fajnej ekipy.
np. żeby powstało \(\displaystyle{ \frac{4}{x-2}+3}\) muszą być następujące kroki \(\displaystyle{ y= \frac{4}{x} \Rightarrow y=\frac{4}{x-2}+3}\) wektor to \(\displaystyle{ [2,3]}\)
edit: Dzięki za odpowiedź i liczne zainteresowanie - to ironia oczywiście. Inny serwis pomógł szybciej chodź zapytanie dałem 2h później.
pzdr dla kiedyś fajnej ekipy.