metoda grupowania wielomianów

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
beti09
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 paź 2010, o 15:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin

metoda grupowania wielomianów

Post autor: beti09 »

a) \(\displaystyle{ W(x)= 2x ^{4} + x ^{3} +4x ^{2} +x+2}\)
b) \(\displaystyle{ W(x)=x ^{3} - 3x+2}\)
c) \(\displaystyle{ W(x)= x ^{4} + 2x ^{3} +2x ^{2} -2x-3}\)
d) \(\displaystyle{ W(x)= x ^{4} +9}\)
e) \(\displaystyle{ W(x)= 2x ^{4} +32}\)

Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, o 16:04 przez Althorion, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
RyHoO16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1822
Rejestracja: 22 paź 2006, o 20:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WLKP
Podziękował: 46 razy
Pomógł: 487 razy

metoda grupowania wielomianów

Post autor: RyHoO16 »

\(\displaystyle{ W(x)=2x^4+x^3+4x^2+x+2}\)

\(\displaystyle{ W(x)=2x^4+x^3+2x^2+2x^2+x+2}\)

\(\displaystyle{ W(x)=2x^2(x^2+1)+x(x^2+1)+2(x^2+1)}\)

\(\displaystyle{ W(x)=(x^2+1)(2x^2+x+2)}\)
beti09
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 paź 2010, o 15:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin

metoda grupowania wielomianów

Post autor: beti09 »

b) \(\displaystyle{ W(x)=x ^{3} - 3x+2}\)
c) \(\displaystyle{ W(x)= x ^{4} + 2x ^{3} +2x ^{2} -2x-3}\)
d) \(\displaystyle{ W(x)= x ^{4} +9}\)
e) \(\displaystyle{ W(x)= 2x ^{4} +32}\)
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, o 16:24 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ