Witam.
"Wyrażenie
\(\displaystyle{ \frac{3}{x-3} - \frac{x}{x+1}}\)
Zapisz w postaci ilorazu dwóch wielomianów "
Przekształcanie wyrażenia na wielomian
-
- Użytkownik
- Posty: 54
- Rejestracja: 19 lis 2006, o 18:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: łomża
- Podziękował: 4 razy
Przekształcanie wyrażenia na wielomian
wychodzi mi taki wynik
\(\displaystyle{ \frac{x^{2} + 6x + 1 }{x^{2} - 2x - 3}}\)
Dobrze ?
\(\displaystyle{ \frac{x^{2} + 6x + 1 }{x^{2} - 2x - 3}}\)
Dobrze ?
-
- Moderator
- Posty: 10365
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 127 razy
- Pomógł: 1271 razy
Przekształcanie wyrażenia na wielomian
prawie dobrze, zwroc uwage na to co jest na czerwono
bossik21 pisze:\(\displaystyle{ \frac{\red x^{2}\black + 6x + \red1}{x^{2} - 2x - 3}}\)