Wyznacz wartosc wielomianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
CrY
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 12 mar 2009, o 15:29
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

Wyznacz wartosc wielomianu

Post autor: CrY »

Dane sa wielomiany \(\displaystyle{ W(x)=2x^{2} -5x+3}\) i \(\displaystyle{ P(x)=x^{3}-5x^{2}+2x-1}\). Wyznacz wartosc wielomianu \(\displaystyle{ G(x)= 2W(x)-P(x)}\).
Ostatnio zmieniony 2 paź 2010, o 13:35 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę nawet proste wyrażenia umieszczać wewnątrz klamer [latex][/latex]. Jedna para klamer [latex][/latex] na CAŁE wyrażenie.
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4105
Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 428 razy

Wyznacz wartosc wielomianu

Post autor: Inkwizytor »

Zasady dodawania wielomianów znasz?
Jeśli nie to jest wszystko wraz z przykładem
ODPOWIEDZ