zbiór wartości
-
- Użytkownik
- Posty: 161
- Rejestracja: 18 maja 2010, o 10:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: brudzowice
- Podziękował: 44 razy
zbiór wartości
Zbiór \(\displaystyle{ Z}\) jest zbiorem wartości funkcji \(\displaystyle{ w(x)=2x^{4}+x ^{3}+4x+6}\) Ustal czy \(\displaystyle{ 4 \in Z}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 161
- Rejestracja: 18 maja 2010, o 10:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: brudzowice
- Podziękował: 44 razy
zbiór wartości
no ok zrobilam ja i wychodze ze \(\displaystyle{ x=-0,5 \vee x ^{3}=-2}\) i z tego wynika ze 4 nalezy ?
Ostatnio zmieniony 25 sie 2010, o 13:15 przez karka92, łącznie zmieniany 1 raz.
zbiór wartości
Wstaw te \(\displaystyle{ x}\) sy ktore Ci wyszły i zobacz czy wartość wychodzi \(\displaystyle{ 4}\)