rozłóż na czynniki
a) \(\displaystyle{ -2x ^{4}+16x ^{3}-32x ^{2}}\)
b) \(\displaystyle{ 5x ^{5}-3x ^{4}-20x +12}\)
rozłóż na czynniki
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 12 sie 2010, o 17:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 1 raz
rozłóż na czynniki
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, o 19:32 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Umieszczaj CAŁE wyrażenia matematyczne, a nie tylko ich fragmenty, między jedną parą tagów[latex] i [/latex] - zapis będzie czytelniejszy.
Powód: Umieszczaj CAŁE wyrażenia matematyczne, a nie tylko ich fragmenty, między jedną parą tagów
-
- Użytkownik
- Posty: 22
- Rejestracja: 10 sie 2010, o 00:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Pomógł: 1 raz
rozłóż na czynniki
\(\displaystyle{ a) -2 x^{2}(x-4) ^{2}}\)
\(\displaystyle{ b) (5x-3)( x^{2} + 2)(x - \sqrt{2})(x + \sqrt{2})}\)
\(\displaystyle{ b) (5x-3)( x^{2} + 2)(x - \sqrt{2})(x + \sqrt{2})}\)
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, o 19:38 przez Satirev, łącznie zmieniany 1 raz.