Równania z trzema wartościami bezwzględnymi.

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
moonni
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 15 paź 2009, o 17:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kowal
Podziękował: 5 razy

Równania z trzema wartościami bezwzględnymi.

Post autor: moonni »

\(\displaystyle{ \left|x ^{2}-9 \right| - \left| x ^{2}-3 \right|= \left| x ^{2}-4x+3 \right|}\)

i rozłożyłam to tak, ale coś musi być źle, wynik nie jest taki jaki powinien.

\(\displaystyle{ x ^{2}-9-x ^{2}-3=x ^{2}-4x+3 \vee x ^{2} -9-x ^{2} -3= -x ^{2} +4x-3}\)
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

Równania z trzema wartościami bezwzględnymi.

Post autor: florek177 »

zadanie podobne co do zasady.

post700043.htm?hilit=%20warto%C5%9B%C4%87%20bezwzgl%C4%99dna#p700043
ODPOWIEDZ