Funkcja z PI

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Awatar użytkownika
Bolo33
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 22 paź 2009, o 20:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 2 razy

Funkcja z PI

Post autor: Bolo33 »

Funkcja \(\displaystyle{ f}\) określona jest wzorem \(\displaystyle{ f(x)= \pi x + \pi ^{2}}\). Prosta k jest wykresem funkcji \(\displaystyle{ f}\).
a) Wyznacz te argumenty, dla których funkcja \(\displaystyle{ f}\) przyjmuje wartości nieujemne.
b) Oblicz współrzędne punktu przecięcia prostej k z wykresem funkcji \(\displaystyle{ g(x)=x+ \pi}\)
c) Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkt \(\displaystyle{ K=(-1; \pi)}\) i równoległej do prostej k.
pa?amurowana

Funkcja z PI

Post autor: pa?amurowana »

pewnie pi Cię stresuje? traktuj pi jak zwykłą liczbę np. 2 lub 44
a) f(x)>0
b)układ równań z dwoma niewiadomymi musisz rozwiązać, albo inaczej jeszcze f(x)=g(x)
c) proste są równoległe gdy ich współczynniki są równe a1=a2
Awatar użytkownika
Bolo33
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 22 paź 2009, o 20:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 2 razy

Funkcja z PI

Post autor: Bolo33 »

o co chodzi w b?
ODPOWIEDZ