Proszę o pomoc w tym zadanku, polegającym na rozwiązaniu równania:
\(\displaystyle{ 4x^3 + 3 x^2 - 3x + \frac{4}{x^3} + \frac{3}{x^2} - \frac{3}{x} = 8}\)
wielomian do rozwiązania
wielomian do rozwiązania
Ostatnio zmieniony 13 maja 2010, o 23:55 przez nuclear, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Poprawa wiadomości.Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .