Wykres funkcji

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
gothia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 23 paź 2009, o 10:24
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 19 razy

Wykres funkcji

Post autor: gothia »

Proszę o sprawdzenie, dziękuję z góry!

Naszkicuj wykres funkcji.

b)\(\displaystyle{ y=3x ^{2}+2x+1}\)

\(\displaystyle{ a=3}\)
\(\displaystyle{ b=2}\)
\(\displaystyle{ c=1}\)

\(\displaystyle{ \Delta=4-4 \cdot 3 \cdot 1=4-12=-8}\)
\(\displaystyle{ \Delta<0}\)

\(\displaystyle{ p= \frac{-2}{6}= \frac{-1}{3}}\)

\(\displaystyle{ q= \frac{8}{12}= \frac{2}{3}}\)

tometomek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2959
Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 281 razy
Pomógł: 498 razy

Wykres funkcji

Post autor: tometomek91 »

Sprawdź tutaj:
ODPOWIEDZ