Wykres funkcji

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
gothia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 23 paź 2009, o 10:24
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 19 razy

Wykres funkcji

Post autor: gothia »

Proszę o sprawdzenie, dziękuję z góry.

26. Naszkicuj wykres funkcji

a) \(\displaystyle{ y=-x ^{2} +6x}\)

\(\displaystyle{ a=-1}\)
\(\displaystyle{ b=6}\)
\(\displaystyle{ c=0}\)

\(\displaystyle{ -x(x-6)=0}\)
\(\displaystyle{ x _{1}=0}\)
\(\displaystyle{ x _{2}=6}\)
\(\displaystyle{ \Delta=36-0=36}\)

\(\displaystyle{ p= \frac{-6}{-2}=3}\)

\(\displaystyle{ q= \frac{-36}{-4}=13,5}\)

przybyl1790
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 1 gru 2009, o 21:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Włocławek
Pomógł: 5 razy

Wykres funkcji

Post autor: przybyl1790 »

Dobrze jest
Awatar użytkownika
pyzol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4346
Rejestracja: 26 kwie 2010, o 11:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowa Ruda
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 929 razy

Wykres funkcji

Post autor: pyzol »

\(\displaystyle{ (-36):(-4)=?}\)
przybyl1790
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 1 gru 2009, o 21:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Włocławek
Pomógł: 5 razy

Wykres funkcji

Post autor: przybyl1790 »

Yo fakt spojrzałem tylko na podstawienie do wzoru :p
ODPOWIEDZ