równania wielomianowe
-
- Użytkownik
- Posty: 57
- Rejestracja: 14 lis 2009, o 15:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
równania wielomianowe
\(\displaystyle{ (x+1)^3(x^2+2x+1)(x^2+5)=0}\)
Ostatnio zmieniony 9 maja 2010, o 13:26 przez M Ciesielski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Pamiętaj o klamrach[latex].
Powód: Poprawa wiadomości. Pamiętaj o klamrach
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 9 maja 2010, o 15:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wojnicz^Tarnów
- Podziękował: 1 raz
równania wielomianowe
Musisz przyrównać każdy nawias do zera czyli:
x+1=0 \(\displaystyle{ \vee}\) \(\displaystyle{ x^{2}}\)+2x+1=0 \(\displaystyle{ \vee}\) \(\displaystyle{ x^{2}}\) +5=0
z tego wyniku że równanie ma rozwiązanie x=-1
x+1=0 \(\displaystyle{ \vee}\) \(\displaystyle{ x^{2}}\)+2x+1=0 \(\displaystyle{ \vee}\) \(\displaystyle{ x^{2}}\) +5=0
z tego wyniku że równanie ma rozwiązanie x=-1