troche wieksza nierownosc

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
cowboyfromhell
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 7 kwie 2010, o 12:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: bialystok

troche wieksza nierownosc

Post autor: cowboyfromhell »

Rozwiąż nierówność:
\(\displaystyle{ \frac{x+2}{x-2} \le \frac{x+3}{x-3}+ \frac{2}{x ^{2}-5x+6 }}\)
miodzio1988

troche wieksza nierownosc

Post autor: miodzio1988 »

Wszytsko na jedną stronę i do wspolnego mianownika
cowboyfromhell
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 7 kwie 2010, o 12:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: bialystok

troche wieksza nierownosc

Post autor: cowboyfromhell »

szczerze mowiac niewiele mi to mowi
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

troche wieksza nierownosc

Post autor: TheBill »

Rozwiązujesz to jak każdą inną nierówność.
miodzio1988 pisze:Wszytsko na jedną stronę i do wspolnego mianownika
Jeżeli tego nie rozumiesz to zobacz tutaj:
ODPOWIEDZ