pierwiastki wielomiau

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
natalicz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 275
Rejestracja: 29 lip 2009, o 12:43
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz

pierwiastki wielomiau

Post autor: natalicz »

Wyznacz pierwiastki wielomainu \(\displaystyle{ W(x)=2x ^{3} +x^2-4x-2}\)
Awatar użytkownika
JakimPL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2401
Rejestracja: 25 mar 2010, o 12:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 459 razy

pierwiastki wielomiau

Post autor: JakimPL »

\(\displaystyle{ W(x)=2x ^{3} +x^2-4x-2 = x^2(2x + 1) - 2(2x + 1) = \ldots}\)
natalicz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 275
Rejestracja: 29 lip 2009, o 12:43
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz

pierwiastki wielomiau

Post autor: natalicz »

dzieki
ODPOWIEDZ