Pierwiastki wielomianu trzeciego stopnia

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Zielkq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 18 maja 2009, o 19:14
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 2 razy

Pierwiastki wielomianu trzeciego stopnia

Post autor: Zielkq »

Dobry wszystkim, mam kolejne zadanie, z którym na chwilę obecną nie mogę sobie poradzić. Prawdopodobnie jest ono banalne, ale mi już się cyferki w oczach mienią...
Pierwiastkami wielomianu trzeciego stopnia są liczby -1, 0, 1. Znajdź pierwiastki wielomianu W(x-3).
Z góry dziękuję


Eh... Napisałem treść, jednak wpadłem na pomysł jego zrobienia, także jakby ktoś miał chwilę czasu aby sprawdzić tylko wynik, to byłbym wdzięczny.
x = 2
x = 3
x = 4
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

Pierwiastki wielomianu trzeciego stopnia

Post autor: TheBill »

Dobrze.
ODPOWIEDZ