Równania wielomianowe

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
essenceoftrance
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 mar 2010, o 00:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin

Równania wielomianowe

Post autor: essenceoftrance »

a) \(\displaystyle{ x^{5} +4 x^{3} - x^{2}-4=0}\)

b) \(\displaystyle{ 3 x^{3} -7 x^2 -7x+3=0}\)

c) \(\displaystyle{ 4 x^{3} -13 x^{2} -13x+4=0}\)

d) \(\displaystyle{ (x3-5)^2-36=0}\)

e) \(\displaystyle{ x^{4} -(3 x^{2} +2) ^{2}=0}\)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2010, o 00:39 przez *Kasia, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poprawiłam, ile udało mi się odczytać - jednak czwarty punkt pozostaje dla mnie zagadką.
Awatar użytkownika
masters87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podkarpackie
Pomógł: 1 raz

Równania wielomianowe

Post autor: masters87 »

próbowałeś użyć LaTeXa ale nie zapomniałeś dodać znaczniki tex][/tex
ODPOWIEDZ