Wielomian W ma postać \(\displaystyle{ W(x) = x^{5} + a_{4} * x^{4} + a_{3} * x^{3} + a_{2} * x^{2} + a_{1} * x}\).
\(\displaystyle{ a_{4}, a_{3}, a_{2}, a_{1} \in}\) R. Wiedząc, że W(2) = 2, W(4) = 4, W(6) = 6, W(8) = 8 oblicz W(10) bez wyliczania współczynników \(\displaystyle{ a_{4}, a_{3}, a_{2}, a_{1}.}\)
Proszę o pomoc
obliczenie wartości wielomianu
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 9 lut 2009, o 13:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zręcin
- Podziękował: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2959
- Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 281 razy
- Pomógł: 498 razy