pierwiastek z 3/2

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
zuliaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 2 mar 2010, o 18:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz

pierwiastek z 3/2

Post autor: zuliaaa »

\(\displaystyle{ \sqrt{ \frac{3}{2} }}\) ile to jest?
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

pierwiastek z 3/2

Post autor: Lbubsazob »

\(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{3} }{ \sqrt{2} }= \frac{ \sqrt{3}\cdot \sqrt{2} }{2}= \frac{ \sqrt{6} }{2} \approx 1,22}\)
ODPOWIEDZ