wyznacz parametr m

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
gaelle91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 18 maja 2009, o 22:11
Płeć: Kobieta
Podziękował: 10 razy

wyznacz parametr m

Post autor: gaelle91 »

dla którego \(\displaystyle{ x- m^{2}+2 m^{2}+3m-10=0}\)
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1996
Rejestracja: 20 maja 2008, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa/Stalowa Wola
Podziękował: 42 razy
Pomógł: 247 razy

wyznacz parametr m

Post autor: xanowron »

Dla którego co?
gaelle91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 18 maja 2009, o 22:11
Płeć: Kobieta
Podziękował: 10 razy

wyznacz parametr m

Post autor: gaelle91 »

poprostu musze usaić rozwiązanie tego równania
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1996
Rejestracja: 20 maja 2008, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa/Stalowa Wola
Podziękował: 42 razy
Pomógł: 247 razy

wyznacz parametr m

Post autor: xanowron »

Ustalić?

\(\displaystyle{ x- m^{2}+2 m^{2}+3m-10=0}\)
\(\displaystyle{ x=m^{2}-2 m^{2}-3m+10}\)
gaelle91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 18 maja 2009, o 22:11
Płeć: Kobieta
Podziękował: 10 razy

wyznacz parametr m

Post autor: gaelle91 »

kurde;/ zle napisalam równanie pierwsze m jest do trzeciej potęgi ..sory
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1996
Rejestracja: 20 maja 2008, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa/Stalowa Wola
Podziękował: 42 razy
Pomógł: 247 razy

wyznacz parametr m

Post autor: xanowron »

Zatem:

\(\displaystyle{ x- m^{3}+2 m^{2}+3m-10=0}\)
\(\displaystyle{ x=m^{3}-2 m^{2}-3m+10}\)
gaelle91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 18 maja 2009, o 22:11
Płeć: Kobieta
Podziękował: 10 razy

wyznacz parametr m

Post autor: gaelle91 »

no tak...<glupek>
ODPOWIEDZ