funkcja wymierna

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
gaabryysiaa1992
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 30 gru 2009, o 21:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 38 razy

funkcja wymierna

Post autor: gaabryysiaa1992 »

Dwa różne automaty wykonują razem pewną pracę w 3 godziny. Gdyby pierwszy automat pracował sam 1 godzinę, a następnie drugi pracował sam przez 6 godzin, to wykonałby 75% całej pracy. W ile godzin każdy automat może wykonać całą pracę?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

funkcja wymierna

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ \frac{3}{t_1}+\frac{3}{t_2}=1}\) oraz \(\displaystyle{ \frac{1}{t_1}+\frac{6}{t_2}=0,75}\)
ODPOWIEDZ