Oblicz dla jakich wartości k reszta z dzielenia W(x) przez P(x) jest równa R(x), gdy:
a). \(\displaystyle{ W(x) = x^{3}+2x^{2} - kx + 3,\quad \quad P(x) = x-1,\quad R(x) = 3}\)
b). \(\displaystyle{ W(x) = x^{15} + 5x +|k|,\quad \quad P(x) = x+1,\quad R(x) = 2}\)
Paramentr k i reszta z dzielenia
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 lut 2010, o 09:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: PL
Paramentr k i reszta z dzielenia
Ostatnio zmieniony 5 lut 2010, o 10:55 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach[latex]. Poprawa wiadomości.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach