Mam problem z zadaniem:
Dane są wielomiany \(\displaystyle{ W(x)= x ^{3}+4x ^{2} +6}\) oraz \(\displaystyle{ V(x)= 2x ^{3}+ 3x ^{2} +5}\). Ile wynosi wartość wielomianu \(\displaystyle{ P(x)= W(x)-V(x)}\) dla \(\displaystyle{ x= \sqrt{2}}\)?
Wartość wielomianu P(x)
Wartość wielomianu P(x)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2010, o 20:53 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach[latex].
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach
Wartość wielomianu P(x)
Mam podane cztery odpowiedzi do zadania
a) \(\displaystyle{ 23-2 \sqrt{2}}\)
b) \(\displaystyle{ 15 - 2 \sqrt{2}}\)
c) \(\displaystyle{ 6 - 2 \sqrt{2}}\)
d) \(\displaystyle{ 3 - 2 \sqrt{2}}\)
Cały czas uparcie wychodzi mi \(\displaystyle{ -2 \sqrt{2} - 1}\)
próbowałam już różnymi sposobami i za nic nie chce wyjść
nic z odpowiedzi
a) \(\displaystyle{ 23-2 \sqrt{2}}\)
b) \(\displaystyle{ 15 - 2 \sqrt{2}}\)
c) \(\displaystyle{ 6 - 2 \sqrt{2}}\)
d) \(\displaystyle{ 3 - 2 \sqrt{2}}\)
Cały czas uparcie wychodzi mi \(\displaystyle{ -2 \sqrt{2} - 1}\)
próbowałam już różnymi sposobami i za nic nie chce wyjść
nic z odpowiedzi