Kilka Zadan - równanie,itp

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
p3t3rpl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 17 gru 2009, o 16:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów

Kilka Zadan - równanie,itp

Post autor: p3t3rpl »

1.Prosta o równaniu y= -3x+5 jest protopadła do prostej równaniu
A. \(\displaystyle{ y = - \frac{1}{3}x +5}\)
B. \(\displaystyle{ y = \frac{1}{3}x +5}\)
C. y = 3x + 5
D. y = -3x-5

2.Rozwiązaiem nierówności \(\displaystyle{ \left| x-2\right|}\) jest przedział:
A. \(\displaystyle{ \left( - \infty ,-4\right) \cup \left( 9,+ \infty \right)}\)
B. <-4,8>
C. <-8,-4>
D. \(\displaystyle{ \left(- \infty ,-8> \cup <4,+ \infty \right)}\)

3. Wyrażenie \(\displaystyle{ W=4x^{2} - 9y^{2}}\)mozna przedstawic w postaci
A. \(\displaystyle{ \left( 2x-3y\right)2}\) <-- potęga
B. \(\displaystyle{ \left( 2x+3y\right)2}\) <-- potęga
C. \(\displaystyle{ \left( 2x-3y\right) \left( 2x+3y\right)}\)
D. \(\displaystyle{ \left( 4x-9y\right) \left( 4x+9y\right)}\)

Jezeli nie tutaj ,przepraszam.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, o 13:03 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4105
Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 428 razy

Kilka Zadan - równanie,itp

Post autor: Inkwizytor »

1. tablice matematyczne ---> warunek prostopadłości prostych
2. napisz nierówność. następnie tablice matematyczne ---> schemat rozwiązań nierówności z wartością bezwzględną
3. tablice matematyczne ---> wzory skróconego mnożenia

Dlaczego nie korzystasz z wiedzy ogólnodostępnej którą masz pod ręką?
Zablokowany