Podaj wszystkie pierwiastki wielomianu \(\displaystyle{ W}\), rozkładając go uprzednio na czynniki i określ ich krotność
\(\displaystyle{ W(x)= 4x^3-x^2}\)-- 4 sty 2010, o 20:21 --moglby mi ktos pomoc??
pierwiastki i rozkaład wielomianu
-
- Użytkownik
- Posty: 20
- Rejestracja: 4 sty 2010, o 19:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 2 razy
pierwiastki i rozkaład wielomianu
Ostatnio zmieniony 4 sty 2010, o 20:05 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 20
- Rejestracja: 4 sty 2010, o 19:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 2 razy
pierwiastki i rozkaład wielomianu
wiec to jest rozkład na czynniki a co bedzie pierwiastkami i jaka jest ich krotnosc??
-
- Użytkownik
- Posty: 20
- Rejestracja: 4 sty 2010, o 19:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 2 razy
pierwiastki i rozkaład wielomianu
wiec \(\displaystyle{ x_{1}}\)=0 i jest dwukrotny a \(\displaystyle{ x_{2}}\)=\(\displaystyle{ \frac{1}{4}}\) i jest on jednokrotny tak???