Rozw ukł. równań metoda Newtona

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
wieloryb26
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 cze 2006, o 22:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: W-wa

Rozw ukł. równań metoda Newtona

Post autor: wieloryb26 »

Witam, mam maly problemik, na zajecia mam napisac program rozwiazujacy uklad rownan metoda Newtona, mam nastepujace dane:

F(x, y) = x^3*y^3 + xy + x*y^3 - 3 = 0
G(x, y) - x^2 + x^2*y^2- 2xy = 0

dla Xo=1,1 Yo = 1,05


Czy ktos moglby mi pomoc to ogarnac?? kompletnie nie mam pojecia o co tu biega, z gory dzieki za pomoc

[ Dodano: Nie Cze 18, 2006 12:35 am ]
\(\displaystyle{ F(x, y) = x^{3}y^3 + xy + xy^3 - 3 = 0}\)
\(\displaystyle{ G(x, y) - x^2 + x^2y^2- 2xy = 0}\)

\(\displaystyle{ dla X_o=1,1 \quad Y_o = 1,05}\)
ODPOWIEDZ