Mam wielomian następujący
\(\displaystyle{ 27x^{4} -9,009x ^{2} +5,544x-1,386 = 0}\)
Jakie są miejsca zerowe tego wielomianu.
Wlielomian 4 stonia miejsca zerowe
Wlielomian 4 stonia miejsca zerowe
Ostatnio zmieniony 2 sty 2010, o 00:37 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach[latex].
Powód: Poprawa wiadomości. Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 128
- Rejestracja: 26 paź 2008, o 22:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wawrzeńczyce
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 14 razy
Wlielomian 4 stonia miejsca zerowe
\(\displaystyle{ 27x^{4} -9,009x ^{2} +5,544x-1,386 = 0 \\
9x^2(3x^2-1,001)+1,386(4x-1)=0}\)
hm, no wlasnie, zamysl sie urywa..
9x^2(3x^2-1,001)+1,386(4x-1)=0}\)
hm, no wlasnie, zamysl sie urywa..
Ostatnio zmieniony 1 sty 2010, o 19:26 przez snajper0208, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 231
- Rejestracja: 13 gru 2009, o 01:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zbąszynek
- Pomógł: 41 razy
Wlielomian 4 stonia miejsca zerowe
@snajper0208
Nie bardzo rozumiem, jak to ma pomóc...
edit: Przepraszam, ale dalej nie widzę.-- 1 sty 2010, o 19:27 --Piszę nową wiadomość, żeby zainteresowany zobaczył.
Słyszałem niedawno o metodzie Ferrari, nie miałem okazji użyć, ale to równanie wygląda jak po pierwszym kroku tej metody.
Nie bardzo rozumiem, jak to ma pomóc...
edit: Przepraszam, ale dalej nie widzę.-- 1 sty 2010, o 19:27 --Piszę nową wiadomość, żeby zainteresowany zobaczył.
Słyszałem niedawno o metodzie Ferrari, nie miałem okazji użyć, ale to równanie wygląda jak po pierwszym kroku tej metody.
Wlielomian 4 stonia miejsca zerowe
Ja chciałbym wiedzieć jakie są miejsca zerowe tego wielomianu
Proszę o podanie konkretnych wyników
Proszę o podanie konkretnych wyników
-
- Użytkownik
- Posty: 128
- Rejestracja: 26 paź 2008, o 22:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wawrzeńczyce
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 14 razy