Dzielenie wielomianów.
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 31 paź 2009, o 09:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Przemyśl
Dzielenie wielomianów.
\(\displaystyle{ \left( -5x ^{4}+ 3x ^{3} +8x + 10\right) : \left( x+3 \right)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 12 paź 2009, o 18:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kielce
- Pomógł: 8 razy
Dzielenie wielomianów.
myslisz ze ci ktos to podzieli? przeciez dzielenie wielomianow to to samo co zwykle dzielenie tyle ze z x.
-
- Użytkownik
- Posty: 75
- Rejestracja: 30 lis 2009, o 13:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Czestochowa
- Podziękował: 9 razy
Dzielenie wielomianów.
\(\displaystyle{ \left( -5x ^{4}+ 3x ^{3} +8x + 10\right) : \left( x+3 \right)}\)
\(\displaystyle{ \Rightarrow -5x ^{3}+18x ^{2} -54x +170}\)
reszta -500
\(\displaystyle{ \Rightarrow -5x ^{3}+18x ^{2} -54x +170}\)
reszta -500