\(\displaystyle{ 2x^{3} +x ^{2} - 8x -4=0\\
9x^{3} +12x =-4\\
-x^{3}+4x^{2}+3x-12=0\\
x ^{2}+10x+25=0\\
3x^{2}-2x-5=6x-x ^{2}}\)
równania wielomianowe
-
- Użytkownik
- Posty: 19
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 20:33
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: lubelskie
równania wielomianowe
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, o 21:15 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zamykać wyrażenia matematyczne w klamry[latex][/latex] .
Powód: Proszę zamykać wyrażenia matematyczne w klamry
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 22 lis 2009, o 16:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krasnystaw
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1 raz
równania wielomianowe
4. \(\displaystyle{ (x+5) ^{2}=0}\)
5. \(\displaystyle{ 4x ^{2} -8x-5=0}\)
\(\displaystyle{ x _{1} = - \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ x _{2} = \frac{5}{2}}\)
5. \(\displaystyle{ 4x ^{2} -8x-5=0}\)
\(\displaystyle{ x _{1} = - \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ x _{2} = \frac{5}{2}}\)