Rozwiąż nierówność - sprawdzenie

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
natalik90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 19 lis 2009, o 12:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Nakło
Podziękował: 5 razy

Rozwiąż nierówność - sprawdzenie

Post autor: natalik90 »

\(\displaystyle{ 2(3z-2)+2z-3 \le 9}\)
\(\displaystyle{ 8z \le 16}\)
\(\displaystyle{ z \le 2}\)

Trzeba to również zaznaczyć na osi, czy takie zaznaczenie jest dobre?

barakuda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1086
Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polen
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 306 razy

Rozwiąż nierówność - sprawdzenie

Post autor: barakuda »

Może być
ODPOWIEDZ