\(\displaystyle{ 2x ^2-6x>0}\)
Rozwiąż nierówność
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 22 mar 2009, o 18:18
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Rozwiąż nierówność
Ostatnio zmieniony 19 lis 2009, o 15:33 przez lenka15109, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 1086
- Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polen
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 306 razy
Rozwiąż nierówność
\(\displaystyle{ 2x(x-3)>0}\)
\(\displaystyle{ 2x>0 \vee x-3>0}\)
\(\displaystyle{ x>0 \vee x>3}\)
\(\displaystyle{ x \in (- \infty , 0) \cup (3, + \infty )}\)
\(\displaystyle{ 2x>0 \vee x-3>0}\)
\(\displaystyle{ x>0 \vee x>3}\)
\(\displaystyle{ x \in (- \infty , 0) \cup (3, + \infty )}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 22 mar 2009, o 18:18
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Rozwiąż nierówność
Dzieki wielkie:)
a powiedz mi jeszcze do czego to \(\displaystyle{ \vee}\) potrzebne w tym zadaniu??
a powiedz mi jeszcze do czego to \(\displaystyle{ \vee}\) potrzebne w tym zadaniu??
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 22 mar 2009, o 18:18
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz