Znajdz miejsce 0 funkcji...

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Katee
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 143
Rejestracja: 8 lis 2009, o 12:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 42 razy
Pomógł: 3 razy

Znajdz miejsce 0 funkcji...

Post autor: Katee »

Znajdz miejsce 0 funkcji:
\(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{3}^{x}-2}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Znajdz miejsce 0 funkcji...

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ \sqrt{3}^{x}-2=0}\)
\(\displaystyle{ 3^{\frac{x}{2}}=2}\)
i logarytmuj
ODPOWIEDZ