rozwaz wielomian
-
- Użytkownik
- Posty: 104
- Rejestracja: 12 lis 2009, o 11:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: szczecin
rozwaz wielomian
\(\displaystyle{ x^{2} -3x+2>0}\)
Ostatnio zmieniony 13 lis 2009, o 19:23 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach[latex].
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach
- jerzozwierz
- Użytkownik
- Posty: 526
- Rejestracja: 22 lut 2009, o 10:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 42 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: 11 lis 2009, o 19:44
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Chrzanów
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 9 razy
rozwaz wielomian
\(\displaystyle{ x^{2}-3x+2>0}\)
\(\displaystyle{ delta = 9 - 8=1}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{1} =1}\)
\(\displaystyle{ x _{1} = 1,
x_{2}=2}\)
Po narysowaniu wykresu i odczytaniu:\(\displaystyle{ x \in R \backslash <1;2>}\)
\(\displaystyle{ delta = 9 - 8=1}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{1} =1}\)
\(\displaystyle{ x _{1} = 1,
x_{2}=2}\)
Po narysowaniu wykresu i odczytaniu:\(\displaystyle{ x \in R \backslash <1;2>}\)