Funkcja Rosenbrocka

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Zeigen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 13 gru 2008, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Otwock
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1 raz

Funkcja Rosenbrocka

Post autor: Zeigen »

Witam mam na taką funkcję wprowadzać dane w postaci wersji zmiennopozycyjnej: wektor liczb (genotyp = fenotyp). Za bardzo nie rozumiem w jakiej postaci mają to być dane wejściowe, Jeśli by mi ktoś to wytłumaczył był bym wdzięczny.
Wdzięczny był bym takrze za przykład wprowadzenia tego typu danych na zadaną sumę.

\(\displaystyle{ f(X1,X2...Xn)=\sum_{i=2}^{n} (100*( X_{i} - (X_{i-1} ^{2} ) ^{2} + (1 - X _{i-1}) ^{2} )}\)
ODPOWIEDZ