Witam. Proszę o sprawdzenie. Z góry THX
\(\displaystyle{ [(x)]^2*G(x)}}\)=\(\displaystyle{ x^2(4x^2-3x+1)=4x^4-3x^3+x^3}\)
działania na wielomianach
działania na wielomianach
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, o 10:18 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Szkoda, że nie podałeś polecenia, bo łatwiej by było sprawdzić czy je wykonałeś prawidłowo.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Szkoda, że nie podałeś polecenia, bo łatwiej by było sprawdzić czy je wykonałeś prawidłowo.
- grzywatuch
- Użytkownik
- Posty: 363
- Rejestracja: 6 sie 2008, o 10:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tuchów
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 42 razy
działania na wielomianach
na samym koncu zle pomnożyłes bo ma być:
\(\displaystyle{ x^2(4x^2-3x+1)=4x^4-3x^3+x^2}\)
\(\displaystyle{ x^2(4x^2-3x+1)=4x^4-3x^3+x^2}\)