wykres wielomianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
pilot1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 29 paź 2009, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 3 razy

wykres wielomianu

Post autor: pilot1 »

\(\displaystyle{ \frac{\left|x-2 \right|+2}{\left|x+2 \right|-2}}\) pokazał by mi ktoś jak wygląda wykres tego może być niedokładnie
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

wykres wielomianu

Post autor: mmoonniiaa »

Ostatnio zmieniony 4 lis 2009, o 20:51 przez mmoonniiaa, łącznie zmieniany 2 razy.
pilot1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 29 paź 2009, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 3 razy

wykres wielomianu

Post autor: pilot1 »

po mojemu to tak ale proszę o poprawienie mnie bo wiem że coś jest źle .
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

wykres wielomianu

Post autor: mmoonniiaa »

Teraz link z prawidłowym wykresem już działa.
Musisz rozbić na trzy przedziały, aby rozpisać wzór funkcji bez użycia wartości bezwzględnej. Zrobiłeś tak?
pilot1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 29 paź 2009, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 3 razy

wykres wielomianu

Post autor: pilot1 »

niby tak mam ale nie wiem jak połączyć ;/ w przedziale \(\displaystyle{ ( \infty ;-2)}\) wyszło \(\displaystyle{ \frac{-8}{x+4}+1}\) więc wykresem do wykresu tego właściwego należy wszystko po lewej stronie do \(\displaystyle{ -2}\) i to jest już gotowe taa? tak jak rysunek mniej więcej pokazuje
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

wykres wielomianu

Post autor: mmoonniiaa »

Nie rozważyłeś chyba jeszcze przedziału: \(\displaystyle{ x>2}\). Spójrz, jak powinien wyglądać poprawny wykres. Ta część z I i II przedziału powinna się połączyć.
ODPOWIEDZ