wykonaj działania wielomianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
brutal92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 maja 2009, o 18:24
Płeć: Mężczyzna

wykonaj działania wielomianu

Post autor: brutal92 »

Dane są wielomiany:
a) \(\displaystyle{ W_{1}(x) = x^{3} - 4x +5}\)
b) \(\displaystyle{ W_{2}(x) = x-3}\)
c) \(\displaystyle{ W_{3}(x) = x^{2} +1}\)
wykonaj działania

\(\displaystyle{ W_{1}(x) - W_{2}(x) \cdot W_{3}(x)}\)
\(\displaystyle{ W_{1}(x) : W_{2}(x)}\)

proszę o jak najszybsze rozwiązanie
Ostatnio zmieniony 2 lis 2009, o 20:38 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

wykonaj działania wielomianu

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ W_{1}(x) - W_{2}(x) \cdot W_{3}(x)=x^{3} - 4x +5-(x-3)(x^{2} +1)=...}\)
ODPOWIEDZ